Diensten

Wij voorzien in een breed gamma aan diensten.
Consultaties

Consultaties

Om voldoende tijd te maken voor u en uw huisdier werken wij enkel op afspraak – zonder meerkost uiteraard.
Voeding

Voeding

Als moderne dierenartsenpraktijk bieden wij een ruime keuze aan diervoeding.

 

Operatie

Operatie

Operatiekamer in de praktijk met uitgebreide patiëntenmonitoring

 

Hospitalisatie

Hospitalisatie

De praktijk is uitgerust met een comfortabele hospitalisatieruimte en ICU-unit.
Digitale RX

Digitale RX

De praktijk is uitgerust met een ultra modern digitaal RX-toestel
Gedragstherapie

Gedragstherapie

Dierenarts Van Haver is gediplomeerd gedragstherapeut, u kan dus rekenen op professioneel en onderbouwd advies.
Hospitalisatie

Echografie

De praktijk is uitgerust met een splinternieuw echografietoestel.
Digitale RX

Balie

U kan dagelijks aan onze balie terecht voor voeding en producten en vrijblijvend advies.
Consultaties

Consultaties

Om voldoende tijd te maken voor u en uw huisdier werken wij zonder meerkost alleen op afspraak. Indien u dat wenst, worden ook huisbezoeken gedaan. Voor spoedgevallen wordt er, naargelang de ernst van het probleem, onmiddellijk tijd gemaakt. Omdat preventie van ziektes erg belangrijk is, kan u ook op de praktijk terecht voor advies betreffende voeding, opvoeding, vaccinaties, tandhygiëne, …

Voor het afhalen van voorschriften, medicatie, voeding en producten kan u elke weekdag zonder afspraak van 9-12u en van 14-19u binnenspringen. Ook op zaterdag voormiddag kan dit van 9-12u.

 

Voeding

Voeding

Als moderne dierenartsenpraktijk wordt een ruime keuze aan diervoedingen en voedingsadvies op maat geboden. U kan bij ons terecht voor het volledige gamma van Hill’s, Royal Canin, Specific, Trovet en Vetcomplex, Virbac,…

Heeft u enkel nood aan voeding en wil u liever geen tijd verliezen: dagelijks kan u voeding, medicijnen of voorschriften afhalen zonder wachttijden: kom binnen tijdens onze openingsuren en we bedienen u onmiddellijk.

Als alternatief kan je ook aankopen via de webshop op deze pagina.

We staan ervoor garant dat je steeds de originele voeding krijgt (en geen goedkope vervalsingen van internet) met tot 15% directe korting op de geadviseerde verkoopprijs, incl. smakelijkheidsgarantie! We volgen ook de promoties van onze fabrikanten op en geven als bonus regelmatig kortingsbonnen (jaarlijks tot €55 per klant), zodat je steeds kwaliteit tegen een erg goede prijs koopt. En als kers op de taart dragen we met plezier je aankopen tot in je wagen!

De meest voorkomende diergeneeskundige diëten zijn op voorraad. Voor de minder courante voedingen of bepaalde verpakkingen kan u best op voorhand informeren (per mail of telefonisch) of wat u wenst voorhanden is. Uw bestelling wordt voor u klaargezet en kan tijdens onze openingsuren worden afgehaald.

De leveringen gebeuren dagelijks, zodat u nooit lang hoeft te wachten op uw bestelling en u steeds verse voeding krijgt.

Tot slot is het nuttig te vermelden dat dieetvoeding enkel bij dierenartsen te krijgen is en enkel in overleg met een dierenarts aan uw huisdier mag worden gegeven. Afhankelijk van de aandoening van uw dier kan een regelmatige controle nodig zijn. Spreek ons hierover gerust aan als u vragen heeft.

Operatie

Operatie

In de praktijk is een aparte operatiekamer voorzien met gasanesthesie en uitgebreide patiëntenmonitoring en ICU-recovery unit.

Routine-operaties doen we zelfstandig, de complexere doen we in team.

Voor orthopedie en neuro-chirurgie doen we beroep doen op een gecertificeerd specialist ter zake, waar dierenarts Van Haver gedurende 2 jaar zelf bij assisteerde.

Tot slot is er ook voor andere specialisaties een nauwe samenwerking met meerdere dierenartsencentra en dierenklinieken zodat we uw dier steeds de beste zorg kunnen aanbieden.

Hospitalisatie

Hospitalisatie

De beste omgeving voor een dier is uiteraard thuis. Soms is het echter aangewezen of zelfs noodzakelijk een patiënt te hospitaliseren voor observatie, intensieve behandeling, infuustherapie, …
In de praktijk is er een aparte hospitalisatie-ruimte met een ICU-unit voor de allerzwaksten en comfortabele, geluidsarme kooien met uitzicht op de rustige groene omgeving. De kooien zijn ook diersoortspecifiek: uw konijn zal nooit in een kooitje terechtkomen waar voorheen een kat of hond zat !

Digitale RX

Digitale RX

Als het nodig is om röntgenfoto’s te maken om een correcte diagnose te kunnen stellen, kan dat zelfs tijdens een gewoon consult. De praktijk is immers uitgerust met een ultramodern digitaal RX-toestel: doordat de beelden onmiddellijk beschikbaar zijn op het computerscherm, hoeven u en uw dier niet onnodig te wachten.

Met dergelijke precisie-technologie kan op veel kortere tijd een correcte diagnose worden gesteld, zijn er geen wachttijden meer voor ontwikkeling van de foto’s, worden geen milieu-belastende chemicaliën meer gebruikt, … Bovendien krijgt u als u dat wenst een kopie van de beelden op CD-Rom, memory-stick of via e-mail mee naar huis. Bij doorverwijzingen kunnen de foto’s ook snel digitaal met collega’s worden uitgewisseld.

Gedragstherapie

Gedragstherapie

Dierenarts Van Haver volgde een opleiding “gedragstherapie hond” in Barneveld (Nederland). Bovendien trainde ze jarenlang meerdere hulphonden van de vzw Hachiko (Merelbeke) voor mensen met een motorische handicap.

Preventie van probleemgedrag vinden we erg belangrijk.

U kan bij ons terecht voor deskundig en onderbouwd advies met betrekking tot aanschaf, opvoeding, training, socialisatie, … van uw hond (en kat of konijn).

Gedragstherapie

Echografie

Onze praktijk is uitgerust met een splinternieuw echografietoestel dat voorzien is van speciale sondes en technologie voor kleine huisdieren.

Echografie is een snelle beeldvormingstechniek die gebruikt maakt van geluidsgolven waardoor we op een veilige en pijnloze manier diagnoses kunnen stellen. Soms wordt echo gebruikt als aanvulling op andere onderzoeken, soms als enig diagnostisch middel. Echografie is meest gekend voor diagnose van dracht, maar kan voor veel meer gebruikt worden zoals problemen met maag en darmen, opsporen van tumoren, nierproblemen, blaassteentjes, baarmoederontstekingen, prostaatproblemen, hartafwijkingen, … Maar ook als begeleiding bij het nemen van biopten of stalen kan een echo een grote meerwaarde betekenen.

Voor een correcte diagnose is een ervaren dierenarts nodig. Daarom volgde en volgt onze dierenarts bijscholingen en nascholingen echografie op regelmatige basis.

Als uw dier een echo-onderzoek nodig heeft, is het nodig minstens 12u geen eten te geven en minstens 1u geen drinken (verteringsgassen verstoren het beeld) en niet te laten plassen voor het onderzoek (een goede evaluatie van de blaas lukt alleen als die gevuld is).

Gedragstherapie

Balie

Onze balie is elke weekdag open van 9-12u en 14-19u, op zaterdag van 9-12u.

U kan er vrijblijvend terecht voor advies, voor aankoop voeding en producten. Alles wat u bestelt via mijndieren.eu staat ook klaar aan de balie. U wordt steeds zo snel mogelijk geholpen door één van onze medewerkers zodat het wachten tot een minimum beperkt wordt.

Ook afrekenen na een dierenartsenbezoek gebeurt aan de balie bij de assistente. Op die manier kan een volgende patiënt sneller door de dierenarts geholpen worden.