Castratie Kater: hoe gaat het in zijn werk?

Castratie

Om een kater te castreren vragen wij om hem nuchter binnen te brengen. Dat wil zeggen dat hij minstens 6 uur voor de ingreep niet mag gegeten en gedronken hebben. Denk eraan om je katje binnen te houden, zodat hij geen eten bij de buren kan stelen of zelf op jacht kan gaan. Breng het paspoort van je kat en eventueel een dekentje of knuffel van hem mee. Zo kan hij ontwaken na de ingreep met de geruststellende geur van thuis.

Hij krijgt bij ons een pre-anesthetisch klinisch onderzoek en wordt daarna stressvrij onder narcose gebracht. Het operatie-oppervlak wordt onthaard, gewassen en steriel gemaakt. Je katje krijgt medicatie, afgestemd op haar persoonlijke behoeftes.

De operatie gebeurt uiterst steriel, zodat er geen antibiotica moet gegeven worden. Jouw kat wordt tijdens de ingreep voortdurend gemonitord. 

Als de ingreep achter de rug is, wordt jouw katje wakker onder toezicht in een verwarmd hok. Als hij voldoende wakker is, krijgt hij eten en drinken. 

Afhankelijk van jouw agenda en het ritme van jouw katje, mag hij in de namiddag of vooravond al terug afgehaald worden. Je krijgt van ons een nazorgformulier mee, dat meer info bevat over hoe de herstelperiode zal verlopen. Bij afhalen bespreken we dit met jou. Als je vragen hebt, worden die dan beantwoord. 

Er moeten nadien geen draadjes meer verwijderd worden. Om die reden is het niet nodig dat je katje een kraag aan moet.