Sterilisatie kattin: hoe gaat het in zijn werk

Sterilisatie

Om een kattin te steriliseren vragen wij om haar nuchter binnen te brengen. Dat wil zeggen dat ze de minstens 6u voor de ingreep niet mag gegeten en gedronken hebben. Denk eraan om je katje binnen te houden, zodat zij geen eten bij de buren kan stelen of zelf op jacht kan gaan. Breng het paspoort van je kat en eventueel een dekentje of knuffel van haar mee. Zo kan zij ontwaken na de ingreep met de geruststellende geur van thuis.

Ze krijgt bij ons een pre-anesthetisch klinisch onderzoek en wordt daarna stressvrij onder narcose gebracht. Het operatie-oppervlak wordt geschoren, gewassen en steriel gemaakt. Je katje krijgt medicatie, afgestemd op haar persoonlijke behoeftes.

De operatie gebeurt uiterst steriel, zodat er geen antibiotica moet gegeven worden. Jouw kat wordt tijdens de ingreep voortdurend gemonitord.

Nadien wordt de buik gesloten met resorbeerbare draad en wordt de hechting intradermaal geplaatst. Concreet wil dat zeggen dat er geen draadjes meer verwijderd zullen moeten worden en ze geen kraag aan hoeft. 

 

Als de ingreep achter de rug is, wordt jouw katje wakker onder toezicht in een verwarmd hok. Als ze voldoende wakker is, krijgt ze eten en drinken. 

Afhankelijk van jouw agenda en het ritme van jouw katje, mag zij in de namiddag of vooravond al terug afgehaald worden. Je krijgt van ons een nazorgformulier, die heel wat info bevat over hoe haar herstel zal verlopen. Bij afhalen bespreken we dit met jou.  

Na 7-10 dagen zien we jou graag terug voor een korte post-op controle.